Actuele projecten

Programma manager Autonoom vervoer Noord Nederland

In September 2016 gestart met het realiseren van projecten met zelfrijdende shuttles voor Fryslan, Groningen en Drenthe. Doel is de leefbaarheid en bereikbaarheid van de buitengebieden te verbeteren met nieuwe vormen van mobiliteit. In 2016 drie roadshows in Zwolle, Emmen en Loppersum. Ruim 1.000 mensen rijden deze drie dagen mee. In 2017 rijden we een half jaar in Eemshaven, Loppersum en op het 5G lab in Groningen. 

Demonstratie in Zwolle

Programma manager Hubs: op weg naar 55 reishubs in de provincies Groningen en Drenthe

Realisatie van projecten met bedrijfsleven rondom luchthaven Eelde

Met ondernemers werken aan vijf concrete business projecten die in 2017 van start zijn gegaan vanuit de voormalige Rijksluchtvaartschool Eelde. Ondermeer ontwikkelen van een drone op waterstof en 'Delivery the Movie'

Brainstormsessie in voormalige RLS

Eerste zelfrijdende shuttle op de openbare weg

Op 13 september gaan de eerste zelfrijdende shuttles de openbare weg op in Appelscha. Gedeputeerden van Friesland, Groningen en Drenthe ondertekenen met wethouder van Ooststellingwerf de intentieverklaring om kansen voor Noord Nederland te onderzoeken en realisatie van projecten met zelfrijdende shuttles.

Leefbaarheid en Bereikbaarheid Platteland

Een primeur in Appelscha. Op 16 en 17 oktober 2016 rijdt de volledig zelfrijdende shuttle in Appelscha. Geen stuur, geen gas- of rempedaal. Van deze demo schakelen wij nu door naar een pilot op de openbare weg in 2016. Een kans voor leefbaarheid en bereikbaarheid van het platteland.

Ondertekening intentieverklaring
pilot selfdriving Shuttlebus #Appelscha
pilot selfdriving Shuttlebus #Appelscha

Aanjager Accelerator programma BeStart

Op 17 en 18 februari 2016 is het Accelerator programma BeStart met 6 ondernemers van start gegaan. Ondernemers in de Cleantech sector die aan de vooravond staan van snelle groei. Gedeputeerde Sander de Rouwe deed de aftrap.

Start Bootcamp BeStart
Start Bootcamp BeStart

Go fishing: Startups met BeStart en LabVlieland

Brainstormen op Vlieland met studenten en startups over Circulair ondernemen in Fryslan

Go fishing: Startups met BeStart en LabVlieland
Go fishing: Startups met BeStart en LabVlieland
Artikel Agro&Chemie
Artikel Agro&Chemie
MKB Refresh met Business Model Canvas
MKB Refresh met Business Model Canvas